Oscar

Kuka?

Olen Keski-Suomeen opintojen perässä tullut ja välittömästi tähän kauniiseen maakuntaan kiintynyt ja ihastunut, vaalipäivänä 26-vuoden ikään ehtinyt jyväskyläläinen opiskelija ja käynnissäpitäjä. Koulutukseltani olen opinnäytetyötä vaille valmis energia- ja ympäristötekniikan insinööri, tarkemmin koulutuksestani ja työhistoriastani voit lukea LinkedInistä. Tulevana vuonna 2022 toimin Keski-Suomen Keskustanuorten puheenjohtajana ja Suomen Keskustanuorten liittohallituksessa. Aiemmin olen toiminut aktiivisesti myös Jyväskylän Keskustaopiskelijoissa ja ollut Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan edustajiston jäsenenä, sekä varsinaisena, että varajäsenenä. Poliitiikan lisäksi olen erityisen kiinnostunut tekniikasta ja taloudesta. Vapaa-aikanani rauhoitun mielelläni hyvän kirjan tai elokuvan ääressä. Taidan olla myös aika yleinen näky Jyväsjärven ympäristössä lenkkeillen, kun ajatuksia pitää kuunnolla tuulettaa. 

Kuva:Keskustanuoret
Kuva:Keskustanuoret

Keskustalainen

Olin jo pitkään ollut kiinnostunut politiikasta ennen kuin lähdin mukaan Keskustanuorten toimintaan eduskuntavaalien 2015 alla. Olin erityisen ihastunut siihen myönteiseen pöhinään ja Suomi kuntoon - vaihtoehtoon, mitä Keskusta tarjosi ja toisaalta varsin vihastunut siihen, mihin suuntaan Kataisen ja Stubbin hallitukset olivat vieneet Suomea. Keskustalaisissa minua viehätti se kiihkottomuus ja asiallisuus, joilla asioita perusteltiin ja omia näkökantoja puolustettiin. Kuitenkin suurimmat syyt keskustalaisuuteen taitavat löytyä itse politiikasta; mikään muu puolue ei ole puolustanut, eikä puolusta, kaikkia Suomen alueita ja ihmisiä, postinumeroon tai tulotasoon katsomatta.

Aluevaaleihin

Aluevaalit olivat pitkään mielessä, mutta pohdinta lähteäkkö ehdolle vai ei, venyi pitkälle. Sosiaali- ja terveyspolitiikkaan liittyvät kysymykset ovat toisaalta aina kiinnostaneet vahvasti. Pohdintaan vaikutti kuitenkin moni asia; riittäisikö aika? Jaksaisiko kampanjoida? Kun marraskuun lopulla katsoin siihen mennessä ehdolle suostuneiden nimiä listalta, sisuunnuin ja totesin että kyllä lähden ehdolle. Keskisuomalaiset ansaitsevat hyvinvointialueelle päättäjiä, joilla on aikaa ja aitoa mielenkiintoa sosiaali- ja terveyspolitiikka kohtaan, sekä päättäjän, jolla on nuoruuden intoa ja voimaa. Ennen kaikkea lähdin ehdolle kuitenkin siksi, että kun rakennetaan uutta hyvinvointialuetta, tarvitaan myös uutta näkökulmaa ja uusia kasvoja parhaan mahdollisen tuloksen saamiseksi. Luottamustehtävien keräily CV:n täytteeksi tai ehdolle lähteminen listan täyte-ehdokkaaksi eivät ole minun juttujani. Jos johonkin lähdetään, se tehdään mielummin hyvin ja perusteellisesti, tuloksia saaden. Aluevaaleissa on kyse arkisista asioista, jotka jossain vaiheessa tulevat meille jokaiselle vastaan. Siksi onkin erittäin tärkeää, että juuri sinä äänestät paremman huomisen puolesta.


Katse tiukkana eteenpäin, kohti parempaa huomista. Kuva: Marianne Lahtela
Katse tiukkana eteenpäin, kohti parempaa huomista. Kuva: Marianne Lahtela