Palvelut läheltä ja osaavasti


Sosiaali - ja terveysasema joka kunnassa

Palvelut on järjestettävä lähellä ihmistä. Ei ole yhdentekevää, onko neuvolassa tai lääkärin vastaanotolla käynti koko päivän kestävä reissu. Kyse on peruspalveluista, jotka täytyy löytyä jokaisesta kunnasta. Tämä ei ole minkään luokan populismia, vaan vähimmäisvaatimus, jotta ihmiset voisivat hyvin ja saisivat asua kotiseudullaan.

Ilmainen ehkäisy alle 25-vuotiaille

Monessa Suomen kunnassa tarjotaan ilmainen ehkäisy alle 20-vuotiaille, osassa alle 25-vuotiaille. Ilmainen ehkäisy on tutkitusti vähentänyt raskaudenkeskeytyksiä, sekä erikoissairaanhoidon kuluja. Nykyään Keski-Suomessa nuoret ovat keskenään epätasa-arvoisessa asemassa mitä asiaan tulee, mikä on virhe joka täytyy korjata.Mieli kirkkaaksi

Mielenterveyden aiheuttamat kulut yhteiskunnalle olivat vuodessa noin 11 miljardin euron luokkaa jo ennen koronaa. Koronan jäljiltä maassamme on ennennäkemätön määrä pahoinvointia, eikä aikaa ole hukattavaksi. Terapiatakuuta on ajettava kiireellisesti eteenpäin alueellisesti, jotta mielen ongelmiin saisi apua yhtä nopeasti kuin murtuneeseen jalkaan.

Vasteajat kuntoon

Kun jotain sattuu, pitää paikalle saada apua nopeasti. Keski - Suomessa etäisyydet voivat olla välillä pitkiä, sekä raskaan teollisuuden parissa voi sattua pahojakin onnettomuuksia.  Aika mikä menee ambulanssin tuloon paikalle Keski-Suomen alueella, on yksi pisimmistä koko maassa. Tulevan hyvinvointialuevaltuuston on korjattava asia, jottei yksikään potilas menehtyisi tai vammautuisi ambulanssin myöhästelyn takia.